Hae Lainaa

Vakudeton Laina

Yksi hakemus monta tarjousta. Rahat tillile jopa samana paivänä.

Paras Todellinen vuosikorko

Lainaa 500 – 50 000 € sopivalla kuukausierällä

Pankkien kilpailuttaminen kannattaa aina. Tee kuten kymmenet tuhannet tyytyväiset asiakkaamme ja anna Lainalaitoksen hoitaa vertailu puolestasi. Tee hakemus, ja me autamme sinua ihan ilmaiseksi.

Todellinen vuosikorko

Efektiivinen korko eli sisäinen korko on ”täsmällinen korko, joka huomioi todellista korkoa vähentävät ja lisäävät tekijät”. Yksinkertaisemmin sanottuna efektiivinen korko on lainan todellinen vuosikorko eli se lopullinen hinta, jonka lainanottaja luotostaan maksaa. Todellinen vuosikorko on siis enemmän kuin pelkkä nimelliskorko sisältäen myös lainan järjestelypalkkiot, laskutuskustannukset ja muut maksut, jotka tulevat lainanottajan maksettavaksi.

Miksi todellinen vuosikorko pitää tietää?

Yleensä luottolaitokset mainostavat lainan nimelliskorkoa, joka ei sisällä lainan järjestelypalkkiota, laskutuskustannuksia eikä muita lisämaksuja, jotka lankeavat lainanottajan maksettaviksi. Riippuen maksujen suuruudesta, lainan takaisinmaksuajasta ja lainan kokonaissummasta todellinen vuosikorko saattaa nousta hyvinkin korkeaksi. On tavallista, että lainaa markkinoidaan ”korottomana”, mutta todellinen vuosikorko voi kuitenkin nousta useaan sataan prosenttiin. Vertailemalla lainojen todellisia vuosikorkoja vältät luottolaitosten tarjoilemat kalliit houkutukset ja saat selville lainasta koituvat todelliset kustannukset.

Kuinka todellinen vuosikorko lasketaan?

Todellisen vuosikoron laskeminen saattaa olla hiukan mutkikasta ja sen vuoksi kuluttajansuojalaki velvoittaa pankit ilmoittamaan asiakkaalleen lainojensa todelliset vuosikorot. Laissa määritellään myös se tapa, jolla todellinen vuosikorko lasketaan. Tästä huolimatta monet luottolaitokset markkinoivat pelkästään nimelliskorkoa, jolloin asiakkaan pitää itse selvittää lopulliset maksut sekä lukea tarkkaan myös pienellä präntätyt sopimustekstit. Nimelliskoron ja todellisen vuosikoron ero saattaa olla hämmästyttävän suuri.

Millaisilla lainoilla on korkea vuosikorko?

Moniin lainoihin liittyy erilaisia järjestelypalkkioita sekä laskutusmaksuja, mutta nämä maksut saattavat vaihdella paljonkin eri lainanantajien kesken. Esimerkiksi elektroniikkalaitteiden osamaksukaupassalainasummat ovat yleensä suhteellisen pieniä, mutta luottoon liittyvät lisämaksut saattavat kohota suhteettoman suuriksi. Todellinen vuosikorko nousee pilviin ja elekrtoniikkalaitteen lopullinen hinta saattaa tulla jopa 50 prosenttia kalliimmaksi osamaksusopimuksen vuoksi. Myös autokauppojen tarjoamat autolainat sisältävät yleensä kalliita lisämaksuja. Näin todellinen vuosikorko nousee merkittävästi korkeammaksi kuin miltä päällisin puolin vaikuttaa. Siksi on usein edullisempaa hakea pankkien joustolainaa, joiden todellinen vuosikorko on yleisesti ottaen matalampi kuin osamaksukaupan korko. Jos et pysty rahoittamaan hankintojasi käteisellä, on järkevämpää hakea kulutusluottoa kuin sitoutua osamaksukaupan ehtoihin.

Näin hyödyt todellisesta vuosikorosta:

  • Selvitä aina lainasi todellinen vuosikorko. Sen avulla saat tietää lainan oikean hinnan.
  • Vältä kalliita osamaksukauppoja ja osta mieluiten käteisellä.

p

Laina-Opas

Täältä löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää lainoista. Löydät myös useita oppaita ja artikkeleita, jotka auttavat tekemään paremman taloudellisen laina päätöksen.

Sanasto

Bla bla blakljllöklklkj kljljlkjlkjl kjkl lkj ljjlk kljkljlj ölkjlkjljlkjl jlkjlkj lökj lkjlkj lkklj lkjkljljlkjlkj  llkj jlkjkl jkjlkjlkjlkjöl kjlkjljlkljlkjl 

Lainaa heti tilille

500 – 50 000 €

Yhdistä kaikki lainat helposti ja nopeasti. Maksa kalliit lainat pois.

Saat yhdellä hakemuksella lainatarjouksen usealta luotonantajalta. Voit valita lainan, joka vastaa parhaiten tarpeitasi.

  Helppo
  Turvallinen
  Palvelu on ilmainen

Uusi pikaluotto

★★★★★
5 5 1
Helppo ja paljon eri pikaluottoja erittäin hyvä sivu

Lainaa netistä pankkitunnuksilla

★★★★★
5 5 1
Hyvä ja nopea. Olen erittäin tyytyväinen.

Ulkomaiset pankit Suomessa

★★★★★
5 5 1
Sain apua lainan hakuun.

Tee kuten kymmenet tuhannet tyytyväiset asiakkaamme

 

* Esimerkki annuiteettilainasta: 10 000 €, 72 kk Aloitus- ja kuukausikulut 0 €, nimelliskorko 4%, luottokustannus yhteensä 1 633 €. todellinen vuosikorko 4.5%, tilinhoitomaksut 0€. Laina-aika vaihtelee 6-180 kuukausien välillä. Tavallisesti todellinen vuosikorko on välillä 4,5% – 49.99% riippuen hakijan tilanteesta. Tarjottavat lainasummat ovat 500 - 50 000 €
TIETOTURVA

Todellinen vuosikorko ★★★★★ 5
5 1