Hae Lainaa

Luottotiedot

Rahat Tilille Jopa Samana Päivänä

Luottotiedot

Lainaa 500 – 50 000 € sopivalla kuukausierällä

Hyvät luottotiedot takaavat sen, että lainanhakija pystyy maksamaan lainan takaisin. Lainaa on joissain tapauksissa mahdollista saada, vaikka luottotiedoissa olisi merkintä.

Mitä luottotiedot ovat?

Luottotiedot ovat luottotietorekisteriin kerättäviä tietoja ja merkintöjä, joilla selvitetään henkilön tai yrityksen taloudellinen luotettavuus ja maksukyky. Lainoja myöntävät pankit ja rahoituslaitokset, osamaksuvaihtoehtoa tarjoavat yritykset ja myös esimerkiksi vuokraisännät voivat tarkistaa asiakkaan tiedot luottotietorekisteristä. Jos henkilö on jättänyt velkansa kokonaan maksamatta, eikä ole reagoinut hänelle lähetettyihin muistutuslaskuihin, hän saattaa menettää luottotietonsa. Tällöin luottotietorekisteriin tulee merkintä, joka vaikeuttaa, tai estää uusien lainojen ottamisen.

  • Luottotiedot kerätään luottotietorekisteriin
  • Luottotiedoista lainanantaja voi tarkistaa asiakkaan maksukyvyn
  • Luottotietojen menetys voi vaikuttaa lainan saamiseen

Luottotiedot vaikuttavat lainan myöntämiseen

Ennen pikalainan tai muun luoton myöntämistä suurin osa pankeista ja rahoituslaitoksista tarkistaa asiakkaan luottotiedot rekisteristä. Mikäli lainan hakijalla on säännölliset tulot, ja hänen luottotietonsa ovat kunnossa, ei estettä lainan myöntämiselle yleensä ole. Luottotietojen menetys puolestaan vaikeuttaa lainan myöntämistä, vuokra-asunnon hankkimista, sekä muiden osamaksusopimusten solmimista. Luottotiedoton asiakas on aina riski luoton antajalle. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että otettu velka maksetaan aina ajoissa pois.

Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?

Joissain tapauksissa on mahdollista saada lainaa myös ilman luottotietoja. Pankit ja rahoituslaitokset tarkistavat kuitenkin aina asiakkaan luottotiedot ennen lainan myöntämistä. Luottotietorekisteriin on mahdollista lisätä kirjallinen selvitys maksuvaikeuksien syystä. Jos olet toiminut takaajana jonkun toisen henkilön lainassa, ja joutunut sitä kautta maksuvaikeuksiin, on mahdollista, että luoton antaja harkitsee päätöstä. Maksuhäiriön saanut henkilö voi myös joissain tapauksissa saada lainaa toisen hakijan kanssa, tai jos hänellä on lainan takaamiseen tarvittavaa muuta omaisuutta.

Miten luottotiedot voi menettää?

Luottotiedot on mahdollista menettää usealla tavalla. Maksuhäiriömerkintöjen kertyminen maksamatta jääneistä laskuista ja luotoista on yleisin tapa. Yritys voi lisätä maksuhäiriömerkinnän luottotietorekisteriin jo 60 päivän jälkeen laskun erääntymisestä. Viranomaisten laatimat merkinnät näkyvät rekisterissä vasta myöhemmin. Luottotietojen menettäminen on vakava asia, joten jos olet tilanteessa, jossa sinulla ei ole mahdollista maksaa velkojasi, ota rohkeasti yhteyttä lainan antajaan tai osamaksun tarjonneeseen yritykseen. Monissa tapauksissa lainan antajat suostuvat tekemään uuden maksusuunnitelman. Mikäli sinulle on kertynyt paljon erillisiä vippejä tai käyttöluottoja, on järkevää yhdistää ne yksittäiseksi lainaksi.

Miten omat luottotiedot voi tarkistaa?

Yksityishenkilö voi tarkistaa luottotiedot ilmaiseksi kerran vuodessa. Saat tiedot lähettämällä kirjallisesti vapaamuotoisen pyynnön, tai käymällä paikan päällä luottotietorekisteriä ylläpitävässä yrityksessä. Luottotiedoissa näkyvät tämän hetkiset maksuhäiriöt, sekä poistuneet ja vanhentuneet merkinnät. Yksityishenkilö voi myös asettaa itselleen omaehtoisen luottokiellon. Tällöin kyseessä ei ole maksuhäiriömerkintä, vaan muu rekisteriin merkittävä tieto, jolla henkilö kieltää yrityksiltä luoton antamisen. Omaehtoinen luottokielto on tarpeen esimerkiksi silloin, jos epäilee identiteettivarkautta, tai on kadottanut henkilöllisyystodistuksensa. Toisen ihmisen luottotietoja ei voi hankkia ilman perusteita, tai ilman tämän suostumusta. Luottotietorekisteriin jää aina tieto siitä, kuka tietoja on kysynyt ja miksi.

p

Laina-Opas

Täältä löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää lainoista. Löydät myös useita oppaita ja artikkeleita, jotka auttavat tekemään paremman taloudellisen laina päätöksen.

Sanasto

Bla bla blakljllöklklkj kljljlkjlkjl kjkl lkj ljjlk kljkljlj ölkjlkjljlkjl jlkjlkj lökj lkjlkj lkklj lkjkljljlkjlkj  llkj jlkjkl jkjlkjlkjlkjöl kjlkjljlkljlkjl 

Lainaa heti tilille

500 – 50 000 €

Yhdistä kaikki lainat helposti ja nopeasti. Maksa kalliit lainat pois.

Saat yhdellä hakemuksella lainatarjouksen usealta luotonantajalta. Voit valita lainan, joka vastaa parhaiten tarpeitasi.

  Helppo
  Turvallinen
  Palvelu on ilmainen

Yhdistä Lainasi

★★★★★
5 5 1
Erinomainen palvelu. Yhdistin vanhat lainani yhdeksi uudeksi, johon sain alhaisemman koron. Kiitos LL.

Lainaa ilman vakuuksia

★★★★★
5 5 1
Hyvä ja nopea, helppo käyttää.

Lainaa netistä pankkitunnuksilla

★★★★★
5 5 1
Hyvä ja nopea. Olen erittäin tyytyväinen.

Tee kuten kymmenet tuhannet tyytyväiset asiakkaamme

 

* Esimerkki annuiteettilainasta: 10 000 €, 72 kk Aloitus- ja kuukausikulut 0 €, nimelliskorko 4%, luottokustannus yhteensä 1 633 €. todellinen vuosikorko 4.5%, tilinhoitomaksut 0€. Laina-aika vaihtelee 6-180 kuukausien välillä. Tavallisesti todellinen vuosikorko on välillä 4,5% – 49.99% riippuen hakijan tilanteesta. Tarjottavat lainasummat ovat 500 - 50 000 €
TIETOTURVA

Luottotiedot ★★★★★ 5
5 1